Uw badkamer renoveren

Aannemers Blog

Het is tijd om uw oude badkamer aan te pakken. Die oude tegels kunnen echt niet meer en de badkamer heeft echt zijn beste tijd gehad. Het is de hoogste tijd voor een badkamer renovatie. De hele oude badkamer wilt u van plafond tot vloer slopen en de plannen zijn om alles te vernieuwen. Hoeveel gaat het kosten en hoelang gaat een badkamerrenovatie nou precies duren? En geeft u het uit handen aan professionals, of bent u handig zat en beschikt u over genoeg (vrije) tijd? Het zijn vragen die u zich eerst moet stellen, om dan een goed overzicht te krijgen.


Badkamer renovatie overzicht

U bepaalt zelf wat het budget voor de badkamer verbouwing gaat kosten. Verder kunt u gebruik maken van een slimme checklist. Een voorbeeld hiervan zijn:
-Bestel al het materiaal wat u nodig heeft, houdt rekening met levertijden
-Als er een aannemer komt, maak goede afspraken over geplande werkdagen en houdt een budget aan
-Zorg dat er een plek is om ergens te kunnen wassen/douchen
-Oude badkamer eruit slopen
-Leidingen leggen en eventueel elektra verplaatsen
-Schetsen maken hoe het eruit moet komen te zien
-Tegel- en voegwerk
-Opruimen en schoonmaken voordat nieuw sanitair geplaatst wordt
-Sanitair plaatsen
-Eventueel een ligbad, stortdouche of een toilet plaatsen
-Verlichting en andere elektra aansluiten 

Hoe de badkamer er uiteindelijk uit gaat zien hangt van uw persoonlijke smaak af. Houdt er rekening mee dat een toilet, doordat hij een grote afvoerpijp heeft, als eerst geplaatst moet worden. Hij moet zo dicht mogelijk tegen de buitenmuur waar de afvoerbuis zit, komen. U kunt daarna het andere sanitair naar wens plaatsen. Voor een ruimtelijk effect is het handig als u al het sanitair tegen de wanden plaatst. Houdt altijd voldoende verval, zodat het water weg kan lopen. 


Voordelen van zelf doen en laten doen

Het voordeel om zelf uw badkamer te renoveren is, dat u bespaart op het uurloon van vakmannen. Van dat geld kunt u weer andere spullen voor de badkamer kopen. U heeft ook geen last dat er vreemden door uw huis lopen. U kunt er ook voor kiezen om het grotendeels zelf te doen, maar de elektra door een vakman te laten doen. Het sanitair kunt u, als u zelf handig bent zelf doen, anders is een loodgieter misschien wel een optie. Het voordeel om het uit te besteden is, dat er snel en efficiënt gewerkt wordt. U krijgt dan met vakmensen te maken, die precies weten wat ze doen. Kijk voor een erkend vakman op De Badkamervakman.nl / Nirox BV

Tot slot: Een gerenoveerde badkamer geeft waardevermeerdering aan uw woning.

Delen

19 mei 2017

Bouwers en aannemers

Welkom op deze blog, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Hugo en ben 34 jaar oud en heb een passie voor de bouw. Van jongs af aan wist ik dat de bouw mijn plek was. Toen ik 16 was ben ik daarom ook al aan het werk gegaan op de bouwplaats. In de jaren die volgde heb ik mijzelf weten omhoog te werken en ben sinds mijn 25e levensjaar actief als aannemer. Mijn passie en expertise wil ik naast op de bouwplaats ook verder verspreiden. Dat is precies waarom ik deze blog begonnen ben. Hier kan ik al mijn ervaring en kennis op het gebied van bouwers en aannemers kwijt.