Huis laten bouwen naar eigen wens

Aannemers Blog

Tegenwoordig kun je zelf een huis laten bouwen, helemaal naar je eigen wens en smaak. Dat is een ideaalplaatje. Daar kun je professionele hulp voor inschakelen, kies een architect en bouwbedrijf naar keuze. Je kunt een keuze maken voor een kleiner huis met een kleinere gezinssamenstelling of juist een groter huis, geschikt voor een groter gezin. Ook wanneer je alleen of met z'n tweetjes bent, kun je kiezen welk type huis bij je past. Kijk eerst eens om je heen welke types huizen er in je omgeving zijn om ideeën op te doen. De kleur van de stenen is zeker bepalend voor je huis met daarnaast de kleur van de dakpannen, kozijnen en deuren. 

Geheel bekijken in 3D   

Wat tegenwoordig tevens mogelijk is, naast het maken van een plattegrondschets, is het laten maken van een 3D ontwerp en dan het huis laten bouwen. Deze ontwerpen worden gemaakt door professionele en ervaren designers die de kneepjes van hun vak kennen. Een 3D ontwerp is veel zichtbaarder en tastbaarder dan een schets en je gevoel voor hoe het huis er precies gaat uitzien, is vele malen duidelijker. Met een 3D bril waan je je door de straat en het huis van je toekomst zoals jij dit graag wilt hebben en je kunt meteen bekijken of het praktisch is. Stel dat je de tuin toch nog anders gesitueerd wilt hebben of het huis anders van vorm en indeling, dan kun je een en ander nog wijzigen. Of een deur die op een andere plek moet. De kosten kunnen uiteenlopen dus bekijk de mogelijkheden van tevoren.   

Bouwplan   

Zelf een huis qua vorm en indeling uitkiezen en laten bouwen is zeker een mooie bezigheid. Op de website zijn verschillende modules te vinden om vanuit je 'luie' stoel in een aantal stappen je eigen huis samen te stellen. Het is belangrijk om alle kosten goed in acht te nemen en wat het totaalplaatje uiteindelijk mag kosten. Het is aan te raden om een goede architect in de arm te nemen die het bouwplan van het begin tot het eind met je doorneemt. Er zijn heel verschillende woningtypes waaruit je kunt kiezen. Houd je bijvoorbeeld van een modern huis, klassiek statig huis of een romantische stijl? Kies je voor hoog- of laagbouw? Wat de materiaalkeuze betreft, moet je tegenwoordig denken aan duurzame materialen. Duurzaamheid staat hoog genoteerd op de politieke agenda. Geen gasaansluiting meer en zonnepanelen op je dak. Allemaal aspecten om goed over na te denken. Het is belangrijk om goed te berekenen wat het allemaal kost zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voor vragen kunt u Aannemingsbedrijf Keulen- Cornelissen BV raadplegen.

Delen

25 september 2018

Bouwers en aannemers

Welkom op deze blog, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Hugo en ben 34 jaar oud en heb een passie voor de bouw. Van jongs af aan wist ik dat de bouw mijn plek was. Toen ik 16 was ben ik daarom ook al aan het werk gegaan op de bouwplaats. In de jaren die volgde heb ik mijzelf weten omhoog te werken en ben sinds mijn 25e levensjaar actief als aannemer. Mijn passie en expertise wil ik naast op de bouwplaats ook verder verspreiden. Dat is precies waarom ik deze blog begonnen ben. Hier kan ik al mijn ervaring en kennis op het gebied van bouwers en aannemers kwijt.